Kalmanperhon kutsu arvostelut | kirjagram, kirjablogit ja muut mediat

25th of July 2022,
  • News

Tähän artikkeliin on koottu arvosteluja ja lukukokemuksia romaanista Kalmanperhon kutsu. Artikkeli päivittyy sitä mukaa, kun uusia arvosteluita ilmestyy.

Kalmanperhon-kutsu-novel-romaani-kansikuva

Kalmanperhon kutsu on fantasiaromaani ja Kalmanperho-trilogian avausosa. Romaanin on kirjoittanut Ulpu-Maria Lehtinen ja julkaissut kustantamo S & S.

Romaani soveltuu kaikenikäisille 12-vuotiaasta ylöspäin, ja myös aikuiset lukijat ovat kertoneet viihtyneensä sen parissa. Kirja on saatavilla 4.8.2022 alkaen sekä kirjakaupoissa että äänikirjana.

Sanomalehtiarvostelut

Sanomalehti Keskisuomalainen / 5.8.2022

Sanomalehti Keskisuomalainen julkaisi Joonas Riekkolan arvostelun Kalmanperhon kutsusta heti tuoreeltaan 5.8.2022 otsikolla Pääkallokiitäjä houkuttelee lukijan vahvan esikoisromaanin maailmaan.

Otteita arvostelusta:


“Liljan matkassa ei tarvitse ehtiä pitkälle, kun lukijakin jo ratkeaa Kalmanperhon houkutuksiin ja hienosti rakennettu tarina vie mennessään.

“Vaikka kyseessä on esikoisromaani, hiottu kokonaisuus ei ole yllätys, sillä Lehtinen on ennestään muun muassa käsikirjoittaja ja sarjakuvataiteilija.

Linkki arvosteluun (valitettavasti maksumuurin takana).

Kirjagram-arvostelut

Kirjagramissa eli Instagramin kirjavaikuttajien ja kirjabloggareiden parissa Kalmanperhon kutsua on luettu ahkerasti. Ohessa otteita arvosteluista:

Kirjavaikuttaja Anu kirjagram-tilillään @annieinthebookworld:

Kalmanperhon kutsun juoni on taitavasti luotu, jännittävä tunnelma kasvaa alusta asti ja pitää otteessaan viimeisiin sivuihin. Pidin siitä, että maailmasta selviää asioita vähitellen ja käänteet ovat yllättäviä, hyvän ja pahan rajoja ei ole vedetty liian tarkoiksi. Lilja on päähenkilönä mielenkiintoinen ja muut hahmot on tehty niin, että pelkät sivuhenkilöt riittäisivät kuljettamaan tarinaa eteenpäin. Ajankohtaiset teemat, kuten erilaisuus ja vallankäyttö mutta myös ajattomat ystävyys ja rakkaus nivoutuvat kiehtovaksi kokonaisuudeksi, jota ei malttaisi laskea käsistään.

Odotan jo malttamattomasti seuraavaa osaa, ehdoton ⭐️5/5″

Lue koko arvostelu

Kirjavaikuttaja Janita kirjagram-tilillään @kirjaterapiaa:


⭐⭐⭐⭐⭐ “Mä ihastuin ja tykästyin Kalmanperhon kutsusta, paras lukemani kirja tänä vuonna!

Mukaansatempaava, mielenkiintoinen ja tiivistunnelmainen fantasiaseikkailu. Taitavasti ja vetävästi punottu juoni, jonka takia kirjaa ei malttaisi millään laskea käsistä. Helppo ja nopealukuinen. Oikeasti jännittävä! Kiinnostava miljöö. Upeat rohkeat ja nokkelat hahmot. Sisarusrakkaus. Liljan kasvutarina, oli huippua huomata miten hän kohtasi ja voitti omia pelkoja. Kartta olisi iso plussa!

𝑨𝒊𝒗𝒂𝒏 𝒖𝒑𝒆𝒂 𝒌𝒊𝒓𝒋𝒂! 𝑰𝒔𝒐 𝒔𝒖𝒐𝒔𝒊𝒕𝒖𝒔 𝒌𝒂𝒊𝒌𝒊𝒍𝒍𝒆 𝒏𝒖𝒐𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆 𝒋𝒂 𝒂𝒊𝒌𝒖𝒊𝒔𝒊𝒍𝒍𝒆, 𝒋𝒐𝒔 𝒗𝒂̈𝒉𝒂̈𝒏𝒌𝒊𝒏 𝒇𝒂𝒏𝒕𝒂𝒔𝒊𝒂𝒌𝒊𝒓𝒋𝒂𝒕 𝒌𝒊𝒊𝒏𝒏𝒐𝒔𝒕𝒂𝒂!

Lue koko arvostelu

Kirjavaikuttaja Maija kirjagram-tilillään @tarinoitalukemisesta:

“Ulpu-Maria Lehtisen Kalmanperhon kutsu aloittaa trilogian, josta ei puutu seikkailua ja jännitystä. Kalmanperhon kutsu on vangitseva tarina ystävyydestä, pelkojen voittamisesta ja pimeydestä. Tarina pitää otteessaan loppuun asti ja viimeistä sivua kääntäessä vain miettii milloin jatko-osa ilmestyy.”

“Kirja on suunnattu nuorille, mutta löysin itseni lukemasta tätä yömyöhään, koska en vain voinut lopettaa kesken. Varsinkin loppua kohden tapahtumat kiisivät eteenpäin ja kirjaa oli mahdotonta laskea käsistä.”

Lue koko arvostelu

Kirjavaikuttaja Taru kirjagram-tilillään @kirjaillaan:

“Olipas hyvä aloitus fantasiatrilogialle!

Synkähkö, mutta toisaalta toiveikas ja jännitystä huokuva kirja Kalmanperhon kutsu vie lukijansa upealla seikkailulle, jota ei voi jättää kesken. (Melkein jokainen kappale loppui liian mielenkiintoisesti, joten oli vain pakko aina jatkaa lukemista…)”

“Kirjassa nostetaan hyvin esille ajankohtaisia aiheita, kuten koulutuksen merkityksestä vallan väärinkäyttöön ja yksinäisyydestä syrjintään. Kalmanperhon kutsussa on niin paljon kaikkea kiinnostavaa, jota voisin nostaa esille, jos vain tekstin tila riittäisi.

Kirjan lopetus jäi hyvin mielenkiintoiseen kohtaan ja räjäytti tajuntani, enkä malta odottaa seuraavaa osaa, joka julkaistaan ensi vuonna. Suosittelen lukemaan!!”

Lue koko arvostelu

Kirjavaikuttaja Hanna kirjagram-tilillään @kirjojajaunelmia:

“Voi mikä tarina tulikaan luettua! Ulpu-Maria Lehtisen Kalmanperhon kutsu on esikoisteos, joka koukutti minut heti mukaansa oivan kerronan ja sopivan tapahtumarikkaan tarinan myötä.”

“Kirjan takakannen perusteella ajattelin kirjan olevan suunnattu enemmän nuoremmille lukijoille, mutta pakko se on vaan sanoa että hyvä fantasiakirja toimii kaikenikäisille! Tarina oli mukaansatempaava, teksti soljuvaa ja tarina ja luvut rakennettu niin, että kun luku päättyy on melkein pakko aina jatkaa lukemista seuraavankin luvun läpi. Kirjaa on siis vaikea keskeyttää kesken!”

Lue koko arvostelu

Kirjavaikuttaja Jonna kirjagram-tilillään @kirjanpuutostila:

“Tämä Kalmanperho-trilogian avausosa yllätti positiivisesti. Tarina eteni sujuvasti, oli tiivistunnelmainen ja sisälsi rutosti jännitystä. En tiedä, että miten mua jännittikin koko ajan niin paljon. Tuntui, että olin jonkin valtavan jännityspyörteen kourissa, eli tunnelman luomisesta annan täydet krediitit!

Tarina sisälsi myös ripauksen romantiikkaa ja hauskaa huumoria.”

Lue koko arvostelu

Kirjavaikuttaja Taru kirjagram-tilillään @tarutel:

Tarina on kertakaikkisen kutkuttava. Juonikuvio kääntyy parikin kertaa päälaelleen, eikä kehenkään tai mihinkään voi luottaa, edes siihen onko unessa vai hereillä, tai kuka itse on!

Suosittelen niin nuorille kuin aikuisille fantasian ystäville!

Lue koko arvostelu

Kirjavaikuttaja Maiju kirjagram-tilillään @antakaaheillekirjoja:

“Ulpu-Maria kirjoittaa soljuvaa, kaunista, mutta ymmärrettävää tekstiä ja tarina itsessään on väkevä ja toiveikas.”

“Omaksi itseksi kasvaminen, ympärillä vellova katastrofi, orastava rakkaus, ystävyys ja perhe teemoina toimivat upeasti yhteen. On vaikeita valintoja, sopeutumista ja piilevän rohkeuden löytämistä maagisessa fantasiamaailmassa, joka tuo mieleen hieman Narnian.”

Lue koko arvostelu

Kirjavaikuttaja Maija kirjagram-tilillään @pakkasakkareads:

“Kirjasarja on suunnattu ensisijaisesti nuorille, mutta oli niin sujuvasti ja vauhdikkaasti kirjoitettu, että tällainen keski-ikäinen täti-ihminenkin tempautui mukaan seikkailun pyörteisiin. Jostain syystä kirja toi hetkittäin mieleen myös Game of Thronesin, tosin ehkä hieman siloitellumpana versiona. Jään suurella mielenkiinnolla odottamaan jatkoa ja tulevia juonenkäänteitä! Hieno aloitus sarjalle!”

Lue koko arvostelu

Kirjavaikuttaja Astrid kirjagram-tilillään @my.escapist.life:

Luin tän siis jo elokuun puolella ja aattelin aluksi et annan vaan mahiksen, mut en odota liikoja. Sain ehkä kymmenen sivua luettua, kun laitoin jo kaverille viestiä et olin ihan liekeissä.

Nyt oon sit koittanut miettiä et mikä teki siitä niin hyvän 🤷‍♀️ mut luulen et se oli se kokonaisuus ja sit se et tarina oli mun mielestä pelottava.


🥰 En edes muista milloin viimeksi mulle olisi käynyt silleen että jään heti ensimmäisiltä sivuilta kiinni kirjaan. Kai sitä välillä sattuu.
Edelleen suosittelen lukemaan #kalmanperhonkutsu -kirjan, varsinkin kun tuntuu siltä et palaan ajatuksissani kirjan maailmaan ja tunnelmaan vähän turhankin usein.

Lue koko arvostelu

Kirjavaikuttaja Heli kirjagram-tilillään @helinkirjakolo:

“Mulle on helpompaa solahtaa fantasiamaailmaan todellisen maailman kautta, ja niin tapahtui tässäkin tarinassa. Mielenkiintoista oli myös, miten sulavasti toisessa maailmassa pohdittiin meidän oikeita ongelmia, kuten ilmastonmuutosta, kehitystä tai valtaa.

Perinteisen seikkailun lisäksi tarinassa oli sopivasti myös kauhua ja romantiikkaa.”

Lue koko arvostelu

Kirjavaikuttaja Hanna kirjagram-tilillään @pienisivukirjasto:

Ulpu-Maria Lehtisen Kalmanperhon kutsu (Kustantamo S&S, 2022) oli lumoavan hyvä! Luin tästä ennakkoon muutaman ylistävän arvion ja mulla oli tunne, että tulen tästä itsekin tykkäämään. Nää on tietty aina arpapeliä ja moni kirja lätsähtää lupaavan alun jälkeen. Tässä tapauksessa niin ei todellakaan käynyt.

Lue koko arvostelu

Kirjavaikuttaja Minna kirjagram-tilillään @lukemattomienkirjojenkerho:

“Voin nimittäin kertoa, että melkoinen matka kirjan kansien väliin on saatu mahdutettua! Lehtisen kirjoitustyyli on kauniin kuvaileva, samalla tarinaa eteenpäin kuljettava. Hahmot tulevat lukijalle tutuksi, mutta ei niin, että kehenkään kyllästyisi. Kalmanperhon kutsussa ystävyys ja löydetty perhe ovat kantavia teemoja, mukana on myös sopivasti kauhun elementtejä ja romantiikkaakin. Ja huumoria!”

“Kalmanperhon kutsu ilmestyy 4.8.2022, eli ihan pian! Jatko-osat Pimeyden paimen (2023) ja Hyösteisten hovi (2024) saisivat myös ilmestyä ensi viikolla, jos minulta kysytään.”

Lue koko arvostelu

Kirjavaikuttaja Hanna kirjagram-tilillään @kuudennenkerroksenkirjat:

“Romaani on kiihkeätunnelmainen, yllättävä, kammottava ja jopa kaunis kertomus ystävyydestä, oman itsensä löytämisestä, rohkeudesta ja siitä, että ketään ei pitäisi tuomita ennakkoluulojen perusteella.”

“Lopussa kyllä pidätin jo melkein henkeäni, kun vyyhti lähti ratkeamaan.”

Lue koko arvostelu

Kirjavaikuttajat Juuli ja Minna kirjagram-tilillään @muissa.maailmoissa:

“Kalmanperhon kutsu on mukaansatempaava ja hurja seikkailu, joka kertoo myös muun muassa rohkeudesta ja ystävyydestä. Tarinan tunnelmassa ja miljöössä on tiettyä strangerthingsmäisyyttä.”

“Tarina jäi niin jännään paikkaan, ettei kyllä millään maltettais ootella Pimeyden paimenta, joka on ensi vuonna ilmestyvä seuraava osa!”

Lue koko arvostelu

Kirjavaikuttaja Sonja kirjagram-tilillään @lukukolo:

“Tämä kirja tempaa mukaansa. Se on myös paikoittain hyytävä Kalmanperhon, kalmavien ja pimeän uhkan vuoksi (kirjassa pimeän kuvailu olikin erityisen onnistunutta). Väitän tämän siis pitävän otteessaan vanhemmankin lukijan! En voinut olla ajattelematta, miten hyvin tämä sopisi luettavaksi syksyn pimeneviin iltoihin. “

Lue koko arvostelu

Kirjavaikuttaja Pinja kirjagram-tilillään @uusialukuja:

“Tämä kirja oli yksi minua eniten kiinnostavimmista tämän kesän/syksyn uutuuskirjoista, koska uusi kotimainen nuortenfantasia kiinnostaa aina. Kirja on vieläpä uuden sarjan aloitus. Ja kylläpä pidinkin tästä paljon!”

“Tykästyin kovasti myös kirjan henkilöihin ja erityisesti kiinnyin kirjan aikana muodostuvaan päänelikkoon, Liljaan, Aureliaan, Jiroon ja Rolandiin. — Tämän nelikon kanssa aika vierähti nopsaan. Kirja eteni sen verran jouhevasti, vaikka olikin hieman yli 500-sivuinen, että ennen kuin huomasinkaan, oli se jo loppusuoralla.”

“Kaiken kaikkiaan vaikka kirja oli aika perinteistä nuortenfantasiaa, samalla se oli hyvin raikas ja taidokkaasti kirjoitettu. Iso suositus tästä ihan kaikenikäisille!”

Lue koko arvostelu

Kirjavaikuttaja Heidi kirjagram-tilillään @sisterhood.of.traveling.books:

Siis apua, miten upea uusi kotimainen fantasiakirja!! En tiiä mistä aloittaisin.. Fantasiamaailma oli mielenkiintoinen (— saisko seuraavaan osaan kartan mukaan??), henkilöhahmot sopivan erilaisia ja pimeyden elementti pysyi kiinnostavana koko tarinan ajan. Ehdoton suositus tälle!

Lue koko arvostelu

Kirjavaikuttaja Jenna kirjagram-tilillään @teacherlovesbooks:

Kun kirja saapui postissa olin positiivisesti yllättynyt siitä, miten paksu se olikaan (509 sivua)! En ollut oikein varma, millä mielellä lähteä tätä lukemaan, sillä huomaan lukevani nykyään tosi vähän nuorten kirjoja ja vielä vähemmän suomalaisia kirjoja. Saatetekstissä kuitenkin kirjailija kertoi kirjoittaneensa kirjan aivan kaikille ja nyt täytyy myöntää, että myös minut tämä imaisi nopsaan mukaansa!

Tykkäsin mutkattomasta tyylistä, jolla tarinaa lähdettiin kertomaan, ei turhia sivukaupalla jatkuvia kuvauksia, vaan suoraan asiaan ja juoni veti hyvin heti. Tarinassa oli yllättävän jänniä kohtia ja koko ajan mietin, että hitto, pakko saada tietää miten tässä käy, sillä vaikka tarinassa oli paljon tuttuja fantasielementtejä, oli siinä myös paljon uutta.

Lue koko arvostelu

Kirjavaikuttaja M kirjagram-tilillään @lattetarinat:

“Pidin paljon kirjan juonesta ja kirjan hahmoista – varsinkin Rolandista. “

“Jos pidät fantasiakirjoista, tarinoista ystävyydestä ja mysteereistä, sinun kannattaa ehdottomasti tarttua tähän kirjaan kun sen ilmestyy kauppoihin 4.8.”

Lue koko arvostelu

Kirjavaikuttaja Kaikkikirjani kirjagram-tilillään @kaikkikirjani:

“Ensivaikutelmani pelkän takakannen perusteella oli hieman skeptinen. Syynä oli puhtaasti päähenkilön ikä ja olin aluksi epäileväinen, että jaksaisinko innostua itseäni kymmenen vuotta nuoremman protagonistin seikkailuista… Yllätyksekseni kyllä jaksoin!”

“Kaiken kaikkiaan erittäin mukaansatempaava kirja ja lopussa oli mukavan ovela juonenkäänne, joka toi juoneen lisää syvyyttä.”

Lue koko arvostelu

Kirjavaikuttajat Heidi & Viivi kirjagram-tilillään @sisterhood.of.traveling.books:

“Siis apua, miten upea uusi kotimainen fantasiakirja!! Luokitus menee nuorten puolelle, mutta sanoisin, että rohkeille 10-vuotiaillekin sopii. En tiiä mistä aloittaisin.. Fantasiamaailma oli mielenkiintoinen (hox Kustantamo S & S saisko seuraavaan osaan kartan mukaan??), henkilöhahmot sopivan erilaisia ja pimeyden elementti pysyi kiinnostavana koko tarinan ajan. Ehdoton suositus tälle!”

Lue koko arvio

Äänikirjasta sanottua

Kirjavaikuttaja Susanna kirjagram-tilillään @suskilukee:

“Olin kuullut tästä teoksesta paljon kehuja viime päivinä, joten täytyihän minunkin sukeltaa pimeyteen ja salaperäiseen maailmaan tutustumaan Liljaan ja kumppaneihin. Heti ensiasetelmista lähtien tykkäsin tästä, hahmot ovat kiinnostavia ja monipuolisia, ja tulevat jotenkin tosi lähelle. Siksi heidän tarinaansa onkin mukavaa ja jännittävää päästä seuraamaan. Erityisesti pidin päähenkilö Liljasta, hänen kauttaan koettuna tarina pääsee oikeuksiinsa ja kaikki tapahtumat kerrotaan mainiosti.”

“Kahden maailman erilaisuus ja samankaltaisuudet sekä todellisuuksien sekoittuminen on punottu harkiten ja taitavasti, ja maailmanrakennus on kiehtovaa. Juoni kulkee sekin harkitusti ja niin vauhdikkaasti, että reilu 12-tuntinen äänikirja oli kuunneltu hujauksessa.Innolla odottelen jo jatkoa.”

Lue koko arvostelu

Kirjablogi-arvostelut

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden vapaa tutkija, kriitikko, tietokirjailija ja kouluttaja sekä lastenkirjallisuuden ja -kulttuurin monitoimija jo vuodesta 1986, Päivi Heikkilä-Halttunen kirjoittaa Kalmanperhon kutsusta Lastenkirjahylly-blogissa otsikolla “Kahden maailman pimeyttä vetävässä esikoisromaanissa“:

“Lehtisen media-alan käsikirjoittamisen opinnot näkyvät sujuvana juonen kuljetuksena. Lukija ei ennätä pitkästyä 500-sivuisessa seikkailussa.”

“Tihentyvän seikkailujuonen kupeessa Kalmanperhon kutsusta sukeutuu tarina perheen ja sukusiteiden vahvasta merkityksestä yksilön elämässä.”

“Sami Saramäen tummasävytteinen kansi vihjaa romaanin tummista juonteista, mutta Kalmanperhon kutsua voi suositella muillekin kuin kauhufantasian ystäville. Tummista teemoista kurkotetaan kuitenkin kohti valoa.”

Lue koko arvostelu

Kirjabloggaaja ja kirja-alan moniosaaja Sini Helminen Siniset helmet -kirjablogissaan kirjoittaa Kalmanperhon kutsusta otsikolla “Vintin varjoista isompien Narniaan: Ulpu-Maria Lehtisen Kalmanperhon kutsu”

“Tänä vuonna on tullut kiitettävästi hienoja uusia nuortenfantasia-avauksia ja niistä ehkä suurin yllättäjä on Ulpu-Maria Lehtisen heti ihastuneen vastaanoton saanut Kalmanperho-trilogian avaus Kalmanperhon kutsu. Varmaotteinen ja koukuttava fantasiaseikkailu sopii varhaisnuorista ylöspäin nuorille ja YA:sta kiinnostuneille aikuislukijoille, eikä kerronta tunnu lainkaan raskaalta, vaikka esikoisteos on melkoinen järkäle ja osia vielä lisää tulossa. Tarinassa oli klassisista fantasiaseikkailuista tuttuja käänteitä, mutta sympaattiset hahmot ja sujuva kerronta saivat silti tällaisen paatuneen ja liikaa lajityyppiä lukeneen konkarinkin ahmimaan.”

“Hahmokaarti on mukavan värikäs. Vaikka voisi sanoa, että kolmiodraama, jonka yksi osapuoli on pahamaineisen kansan prinssi, ei kuulosta kovin tuoreelta idealta, niin aivan sama mitä sanotaan, minä olen rakastunut. Kaikki toiseen historialliseen fantasiamaailmaan hyppäämisestä haaveilevat, jonoon vain ja suunta kohti Kalmanperhoa.”

Lue koko arvostelu

Kirjabloggaaja Heidi P. Kirjapöllön huhuiluja -blogissa antaa Kalmanperhon kutsulle 4,5/5 tähteä ja kiteyttää Instagramissa:

“Tällä viikolla ilmestynyt Ulpu-Maria Lehtisen Kalmanperhon kutsu on kiehtova, jännittävä ja seikkailullinen trilogian avaus.”

Lue koko blogiarvostelu

Kirjastoalan ammattilainen ja kirjabloggaaja Viivi Kirjailuja-kirjablogissa kirjoittaa Kalmanperhon kutsusta näin:

“Kirjassa hauskaa on eri maailmojen eli siis eri aikojen vuoropuhelu, jota päähenkilö Lilja käy eritoten parantaja Jiron kanssa sairauksien modernista hoidosta. Sairauksista puheenollen: leviävän pimeyden vaikutukset ihmisiin muistuttavat erittäin paljon masennuksen ja psykoosin oireita. Tämä on mielestäni oikein tervetullut ja tuoreen tuoksuinen lisäys fantasiatarinaan.”

Kirjan läpi kulkee myös hienosti puhe sivistyksen ja koulutuksen merkityksestä; tämä tietenkin ilahduttaa minua kirjastoalan ammattilaisena. Kalmansyrjässä enemmistö ei juurikaan koulutuksen perään haikaile, mikä näkyykin kylän elämässä välinpitämättömyytenä, vieraan ja toiseuden pelkona ja sokeana uskona valtaapitävien sanaan. Tieto on valtaa, kirjat voivat pelastaa. Ja unohtaminen on vaarallista.

Mainio esikoisromaani kerrassaan!

Lue koko arvostelu

Verkkokaupat ja äänikirjapalvelut


Suomalaisen kirjakaupan suomalainen.com verkkokaupassa käyttäjä Aki:5.0 star rating
Vahvistettu ostaja/käyttäjä: Olen ostanut ja/tai käyttänyt tuotetta.
03/08/22

Täydellinen seikkailu

Kalmanperhon kutsu on lumoava, vangitseva fantasiakertomus itsensä löytämisestä, kasvamisesta ja omien näkemysten kirkastumisesta. Parasta kotimaista fantasiaa pitkiin aikoihin! Ulpu-Maria Lehtinen on luonut fantasiamaailman, josta ei halua lähteä pois. Kirjan teemat ovat hyvin tähän aikaan osuvia. En malta odottaa trilogian jatko-osia. Lehtinen on kirjoittanut alkusävelet kokonaiselle maailmalle, josta on mielestäni paljon enemmän kerrottavaa kuin Kalmanperhon trilogian verran. Karmikantilaisista, Ranvallasta ja monesta muusta toivoo lukevansa jo heti lisää. Tuntuu, että tämä kirjasarja tavoittaa jotain samaa tenhoa kuin Tolkienit ja Narniat, luomalla kokonaisen toisen maailman, tarinalla joka kestää aikaa. Tähän on nyt luotu hyvä lähtökohta tällä avausteoksella. Kansikuvitus on erinomaisen onnistunut, kuvittajalle tästä kiitokset.


Goodreads-arvostelut

Kalmanperhon kutsu löytyy myös lukijoiden suosimasta kansainvälisestä Goodreads-palvelusta. Voit käydä siellä itsekin arvostelemassa sen!

Goodreads-lukija Yucci:

“Viehättävä ja viihdyttävä fantasiatarina, jossa henkilöhahmot ja heidän maailmansa tuntuvat aidoilta. Varsinkin itse päähenkilö on välillä jopa humoristisen sympaattinen. Sopivasti toimintaa, huumoria, jännitystä ja käänteitä pitämään yllä minunkin mielenkiintoni, vaikka nuortenkirjallisuus genrenä meneekin minusta vähän ohi. Kirja siis soveltuu nuorille (12+), mutta maistuu hyvin myös aikuisille.”

Muualla mediassa

Tähän lisätään muissa medioissa ilmestyneistä arvosteluita sitä mukaa, kun niitä ilmestyy.

Kalmanperho-logo